Home Nieuws Hoe is het om cocaïneverslaafd te zijn?

Hoe is het om cocaïneverslaafd te zijn?

De 24-jarige Merijn is een jaar lang verslaafd geweest aan cocaïne. Nu is hij clean. 

Wanneer Merijn voor de eerste keer cocaïne gebruikt is hij al langere tijd verslaafd aan cannabis. ‘Ik gebruikte wiet om rust te krijgen in mijn hoofd, maar ik werd daar heel sloom van.’ Stoppen met blowen lukt hem niet, en daarom zoekt hij een andere uitweg. Al snel merkt hij dat cocaïne hem de energie geeft die hij al tijden mist door zijn cannabisverslaving. Maar het geeft hem niet enkel energie, het geeft hem ook zelfvertrouwen. Iets wat misschien nog wel verslavender werkt. ‘Ik was altijd best wel onzeker over mezelf. Ik voelde me gewoon verschrikkelijk over mezelf. Als ik dan gebruikte kreeg ik het gevoel dat ik mijn energie en mijn leven terugkreeg.’

Kliniek
Uiteindelijk besluit Merijn hulp te zoeken voor zijn verslaving. ‘Ik was mezelf kwijt. Ik wilde niet meer. Toen heb ik een zelfmoordpoging gedaan. Dat was het moment waarop ik besefte dat ik hulp nodig had.’ Zijn ouders vonden een kliniek voor hem. ‘Toen ging er een knop om.’ Uiteindelijk heeft hij tien weken in de kliniek gezeten.

Lees het hele artikel op BNNVARA.nl.

Denk jij aan zelfdoding?
Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Scroll naar boven