Home Nieuws Horeca dicht, uitgaansleven ging door

Horeca dicht, uitgaansleven ging door

Al was de reguliere horeca gesloten, het uitgaansleven ging door. Dat blijkt uit onderzoek naar veiligheidsbeleving van jongeren in het alternatieve uitgaansleven dat Stemmingmakers, het onderzoeksbureau van Scholieren.com, deed in opdracht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderzoek richtte zich op  de veiligheidsbeleving van jongeren in het alternatieve uitgaansleven tijdens de coronamaatregelen van de afgelopen 12 maanden.

Even veilig in alternatieve uitgaansleven, wel meer drugs

Meer dan de helft van de respondenten voelt zich even (on)veilig in het alternatieve uitgaansleven, als in het reguliere uitgaansleven. Bijna een derde voelt zich zelfs veiliger, een kleine groep voelt zich juist onveiliger. Een klein aantal heeft geen vergelijkingsmateriaal, omdat zij eerder nog niet uitging.

Volgens de respondenten komen ‘drugsgebruik’ en ‘handel in drugs’ in het alternatieve uitgaansleven meer voor. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat ‘kleine opstootjes’ juist minder voorkomen.

Lees het hele artikel op HetCCV.nl.

Scroll naar boven