Home Nieuws In 10 jaar niet zoveel drank- en drugsrijders in het verkeer: dit is hoe ze aangepakt worden

In 10 jaar niet zoveel drank- en drugsrijders in het verkeer: dit is hoe ze aangepakt worden

In 10 jaar tijd is het aantal bestuurders dat met drank of drugs werd aangehouden niet zo hoog geweest. Wordt er meer gecontroleerd of stappen mensen makkelijker onder invloed in de auto? “Bij alle controles wordt nu ook standaard op drugs gecontroleerd.”

De cijfers liegen er niet om. Nadat het aantal bestuurders dat onder invloed op de weg reed na 2012 langzaam daalde, van ruim 40 duizend naar 25.426, zijn de aantallen weer opgelopen. Nu gaat het om meer dan 43 duizend bestuurders.

Meer mensen vallen door de mand

In die jaren is er wat veranderd in de manier waarop de politie controleert, stelt Robert Mazier die met zijn bedrijf Trafieq voor het CBR gedragscursussen bedenkt en geeft. “De politie heeft nieuwe methodes om te meten, dat zorgt ervoor dat er meer mensen door de mand vallen.”

“Bij alle controles wordt nu ook standaard op drugs gecontroleerd”, vertelt hij. Mazier vindt de stijging zorgelijk. “Wat je in het verkeer ziet, is ook een afspiegeling van wat er gebeurt in Nederland. Als drugs geaccepteerd zijn, dan zal het vaker voorkomen dat iemand onder invloed deelneemt aan het verkeer.”

Lees het hele artikel van Loes Bomers op EenVandaag.nl.

Meer info:

Scroll naar boven