Home Nieuws Is bier op feesten aangelengd?

Is bier op feesten aangelengd?

Carnaval is weer ten einde en dat betekent dat er in bepaalde delen van Nederland veel gefeest en bier gedronken is. Een veel gehoord praatje is dat het bier op deze feesten vermengd is met water. Radar heeft onderzocht of dit echt waar is.

Het idee van festivalbier dat verdund is met water is een hardnekkig gerucht in de evenementenwereld. Mensen denken dat het anders smaakt en minder snel dronken maakt. Maar de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontkent dit. Ze zeggen dat biermerken regelmatig hun bier controleren om ervoor te zorgen dat het van goede kwaliteit is. Ook zouden biermerken hun reputatie niet op het spel zetten door verdund bier te schenken.

Waar komt dan toch dit gerucht vandaan? Nou, het kan komen doordat je vaak uit plastic bekers drinkt op feesten, wat de smaak van het bier kan beïnvloeden. Ook kunnen de omstandigheden waarin je drinkt, zoals bewegen en de temperatuur, invloed hebben op hoe je bier smaakt en hoe snel je dronken wordt.

Hoewel bieren met minder alcohol wel een trend zijn, wordt dit altijd duidelijk aangegeven volgens de woordvoerder van de KHN.

Lees het artikel op Radar.nl.

Scroll naar boven