Home Nieuws Japanse overheid roept jongeren op om meer alcohol te drinken

Japanse overheid roept jongeren op om meer alcohol te drinken

Met een nieuwe campagne wil de Japanse overheid jongeren ervan proberen te overtuigen om méér alcohol te drinken. Want dat is goed voor de belastingen.

Door onder andere de coronapandemie wordt er minder gedronken in Japan. Hierdoor zit de overheid met een gat in de begroting doordat er minder accijnzen binnen komen.

En daar wil de belastingdienst in Japan nu verandering in brengen met de ‘Sake Viva!’-campagne. Het gaat om een landelijke wedstrijd die 20- tot 39-jarigen oproept om met commerciële voorstellen te komen om alcohol weer populair te maken, vooral bij jongeren dan. Er wordt ook gezocht naar “nieuwe producten en manieren” om thuisdrinken te promoten. Anders dreigt het gat in de begroting nog groter te worden, zo luidt het.

Uit alle voorstellen zal een selectie gemaakt worden en de beste zullen officiële overheidssteun krijgen, aldus de NTA. Het Japanse ministerie van Volksgezondheid wel gereageerd op de “ongezonde” wedstrijd en gevraagd dat de mensen alleen “de gepaste hoeveelheid alcohol” zullen drinken.

Lees verder op Nieuwsblad.be.

Scroll naar boven