Home Nieuws Je illegale pilletje of poeder laten testen? Dat kan, en steeds meer mensen doen het ook

Je illegale pilletje of poeder laten testen? Dat kan, en steeds meer mensen doen het ook

Bij de Jellinek is het merkbaar dat Koningsdag en het festivalseizoen eraan komen. Hun drugstestservice is namelijk drukker dan normaal. Mensen die overwegen om drugs te gebruiken, kunnen deze bijvoorbeeld laten testen bij de kantoren van Jellinek in Utrecht of Amersfoort. Dit doen ze omdat het beter is om te weten wat je precies inneemt.

Sarah Graman, een deskundige op het gebied van preventie bij Jellinek, benadrukt het belang van het kennen van de inhoud van drugs. Mensen vragen zich vaak af hoe sterk de drugs zijn, of ze niet vervuild zijn en of ze er niet meteen aan zullen doodgaan bij gebruik. Bij Jellinek geven ze zonder te oordelen antwoord op deze vragen wanneer je je drugs komt laten testen.

Het laten testen van drugs wordt steeds populairder, vooral rond evenementen zoals Koningsdag en tijdens het festivalseizoen. Deze populariteit lijkt samen te hangen met het verminderde taboe op drugsgebruik in de afgelopen jaren. Jellinek ziet dit als een positieve ontwikkeling omdat mensen zo openlijker kunnen praten over hun gebruik en ook sneller hulp durven te vragen als dat nodig is.

Het testen van sommige drugs kan ter plekke worden gedaan, als ze overeenkomen met de gegevens in een database. Maar voor andere drugs en poeders moeten ze naar het laboratorium worden gestuurd. Je kunt dan na een week de uitslag opvragen, volledig anoniem.

Lees het hele artikel op RTVUtrecht.nl.

Meer lezen?

Scroll naar boven