Home Nieuws Jimmy (23) had een middelenverslaving: ‘Zonder drugs was ik onzeker en bang’

Jimmy (23) had een middelenverslaving: ‘Zonder drugs was ik onzeker en bang’

Jimmy, 23 jaar oud, had een ernstige verslaving aan verschillende soorten drugs. Hij deelt zijn verhaal over hoe hij verslaafd raakte en hoe hij uiteindelijk afkickte.

Het begon allemaal onschuldig op de middelbare school, waar Jimmy jongens ontmoette die wiet gebruikten. Later, op een feestje, raakte hij geïnteresseerd in andere drugs. Hoewel hij nooit dacht dat hij XTC zou gebruiken, raakte hij toch nieuwsgierig en probeerde het. Hij realiseerde zich al snel dat hij verslaafd was.

Het besef dat hij verslaafd was, kwam op een avond bij zijn beste vriend thuis. Ondanks dat ze gewoon gezellig aan het drinken waren, voelde Jimmy plotseling een sterke drang naar drugs en probeerde hij het kluisje te openen waar ze lagen. Dit was een keerpunt voor hem en hij besloot drie maanden clean te blijven, maar helaas viel hij terug in zijn verslaving.

Jimmy kickte helemaal af door open te zijn over zijn verslaving tegenover een collega op zijn stageplek. Hij kreeg waardevol advies om zich te focussen op één dag tegelijk en om naar zelfhulpgroepen te gaan. Stap voor stap ging het beter met hem en nu voelt hij zich dankbaar voor zijn herwonnen leven.

Lees het artikel van Tessel Clifford op BNNVARA.nl.

Meer info:

Scroll naar boven