Home Nieuws Kabinet wil drugsgebruik studenten tegengaan, maar nu nog niet

Kabinet wil drugsgebruik studenten tegengaan, maar nu nog niet

Er moet iets gebeuren aan het drugsgebruik onder studenten, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid). “Preventie is hard nodig.” Maar hij wil niet overhaast te werk gaan.

In coronatijd zijn studenten vooral thuis meer drugs gaan gebruiken, waarschuwden bestuurders van de Utrechtse studentenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U in mei. Ze startten een podcast met de titel ‘Waar trek jij de lijn?’ en organiseerden een symposium met misdaadjournalist John van den Heuvel.

De Volkskrant schreef erover, met de veelzeggende kop: ‘Als studenten zelf alarm slaan over hun cocaïnegebruik, dan is er wat aan de hand’. Het CDA stelde Kamervragen, die nu zijn beantwoord. Ook op Uilenstede houden ze wel van een lijntje of pilletje, bleek uit een reportage van Ad Valvas.

Toch komt er voorlopig geen campagne om drugsgebruik in studentenhuizen te ontmoedigen. Je moet goed nadenken voordat je een campagne start, zegt de staatssecretaris, en zorgen dat je precies de juiste doelgroep bereikt. Algemene publiekscampagnes kunnen averechts werken.

Lees het hele artikel op Advalvas.vu.nl.

Scroll naar boven