Home Nieuws Last van anxiety? Drink minder alcohol!

Last van anxiety? Drink minder alcohol!

De relatie tussen alcohol en anxiety (angsten en piekeren) is complex en genuanceerd. Aan de ene kant kan alcohol op de korte termijn helpen, omdat je remmingen er minder door worden en je je meer op je gemak voelt. Aan de andere kant kan alcohol er juist voor zorgen dat je meer angstgevoelens ervaart.

Alcohol geen goed slaapmutsje

Alcohol lijkt in eerste instantie ervoor te zorgen dat je minder angstgevoelens hebt. Je voelt je kalmer en angsten worden verdoofd. Na een aantal drankjes voelen we ons zekerder van onszelf, ervaren we minder remmingen en voelen we ons blijer. Helaas is er ook een andere kant: alcohol lijkt een goed slaapmutsje; je valts neller in slaap. Maar na een paar uurtjes lig je te draaien en te woelen en heb je juist een heel onrustige nacht. Alcohol heeft een groot effect op je nachtrust, waardoor jij moe en katerig wakker wordt. En je hebt geen puf meer om te sporten of te bewegen. Slaap en bewegen zijn twee dingen die juist enorm belangrijk zijn als je last hebt van anxiety.

Meer angstgevoelens na dag alcohol drinken

Tot slot kan het zijn dat alcohol een ontspannende werking heeft. Maar als er dan geen alcohol voor handen is kun je je juist daarom zeer angstig voelen. Of de dag na alcohol drinken word je wakker met enorme angstgevoelens – meer dan we hadden toen we de avond daarvoor begonnen te drinken.

Lees verder op marieclaire.nl.

Scroll naar boven