Home Nieuws Meer Rotterdammers laten drugs testen op gevaarlijke stof atropine
Meer Rotterdammers laten drugs testen op gevaarlijke stof atropine

Meer Rotterdammers laten drugs testen op gevaarlijke stof atropine

– Let op het Red Alert is inmiddels beëindigd op 9 februari 2018

Steeds meer mensen in Rotterdam laten hun drugs controleren op de gevaarlijke stof atropine. Het drugstestpunt in de stad kreeg de afgelopen tijd meer poeders binnen voor onderzoek.

Twee weken geleden werd er gewaarschuwd voor vervuilde drugs die in de regio Rotterdam en in Noord-Brabant in omloop zou zijn. Het gaat om cocaïne en ketamine. Bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem waren monsters ingeleverd waarin atropine werd gevonden.

“Normaal worden er heel veel pillen afgegeven voor onderzoek en de afgelopen tijd zagen we juist veel meer poeders,” laat Wieke van der Zeijden van het drugstestpunt van Youz in Rotterdam weten aan RTV Rijnmond. “Het is heel goed dat mensen gehoor hebben gegeven aan de waarschuwing. Dat is echt belangrijk als je weet hoe gevaarlijk het spul is.”

Mensen die te veel atropine binnenkrijgen kunnen onder meer last krijgen van een verminderd bewustzijn en epileptische verschijnselen. Ook lopen ze meer risico op ademhalings- en hartritmestoornissen, die dodelijk kunnen zijn. Lees meer over atropine.

“Waarschijnlijk wordt de atropine gebruikt als versnijdingsmiddel. Geneesmiddelen worden vaker gebruikt voor het versnijden van cocaïne”, aldus Van der Zeijden.

Bron: NOS.nl

Scroll naar boven