Home Nieuws Milieudefensie waarschuwt lachgasgebruikers: denk aan het klimaat
Milieudefensie waarschuwt lachgasgebruikers: denk aan het klimaat

Milieudefensie waarschuwt lachgasgebruikers: denk aan het klimaat

Lachgas is erg schadelijk voor het milieu. Het is een zeer sterk broeikasgas en is ruim 250 keer schadelijker voor ons klimaat dan CO2, aldus Milieudefensie. “Een ballon staat gelijk aan 15 kilometer autorijden of het verbranden van 1 liter benzine of diesel”, zegt Bram van Liere van Milieudefensie. “Een festivalganger gebruikt  al snel vijf patronen lachgas. Dat zou dus overeenkomen met 75 kilometer autorijden. Dat is evenveel als het aantal kilometers van Amsterdam naar Lowlands in Biddinghuizen!”.

Milieudefensie denkt dat veel mensen niet eens weten dat het gas schadelijk is voor het milieu. Ook de patronen op straat achter laten is slecht voor het milieuvervuiling. En net als ander zwerfafval irritant voor andere park- en straatgebruikers. 

Maar hoe recycle je die patronen eigenlijk? De gemeente Rotterdam adviseert: “Via het restafval is het de beste manier om de patronen te recyclen. Bij het verwerken haalt een magneet het metaal er vanzelf uit.” 

Lees de hele blog van Milieudefensie Het klimaat huilt om lachgas of bekijk het antwoord op de vraag Drie dingen die je nog niet wist over lachgas.

Scroll naar boven