Home Nieuws Minder xtc tijdens coronaperiode, lsd juist meer gebruikt

Minder xtc tijdens coronaperiode, lsd juist meer gebruikt

Door de coronamaatregelen is het uitgaansleven grotendeels stil komen te liggen. 

Uit de eerste resultaten van de corona-vragenlijst die in mei als onderdeel van het grote uitgaansonderzoek van het Trimbos-instituut is uitgezet, blijkt dat gebruikers van xtc in de coronaperiode minder vaak een pilletje hebben geslikt. Rond de 40 procent gebruikte de drug minder dan voor corona. Nog geen 16 procent van de respondenten gaf aan vaker deze partydrug te zijn gaan gebruiken. “Voor de één was dit een reden om vaker alcohol of drugs te gaan gebruiken. Voor de ander was wegvallen van de mogelijkheid om uit te gaan juist een reden om (even) niet of minder te gebruiken”, zegt het Trimbos.

Maar die cijfers gelden zeker niet voor alle drugs. Vier op de tien gebruikers van psychedelische drugs, zoals ketamine, lsd, 2C-B en truffels, zijn tijdens de coronalockdown vaker gaan gebruiken, blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft van die gebruikers bleef de drugs op dezelfde manier gebruiken als dat ze daarvoor deden. 

Aan het onderzoek deden 4460 mensen tussen de 16 en 35 jaar mee, die minimaal één keer per jaar een club of een festival hebben bezocht. Lees hier alle resultaten van het onderzoek.

Lees verder op trimbos.nl.

Scroll naar boven