Home Nieuws Nederlandse douane vond vorig jaar 27.000 brieven met drugs

Nederlandse douane vond vorig jaar 27.000 brieven met drugs

De douane heeft vorig jaar veel meer drugs onderschept die per post naar het buitenland werd verstuurd. Het afgelopen jaar werden bijna 27.000 keer drugs verstopt in briefpost voortijdig ingenomen. Het gaat vooral om xtc en mdma, die vanuit Nederland naar de Verenigde Staten en Australië wordt gestuurd.

Het aantal vondsten is een forse toename ten opzichte van 2021, toen ruim 15.000 keer drugs werden aangetroffen in uitgaande post. Het jaar ervoor was dat nog maar 4.000 keer.

Meer controles

Volgens de organisatie kan het meespelen dat er in het buitenland weer meer dancefeesten waren na coronajaar 2021. Synthetische drugs zijn vooral populair in het uitgaansleven. Naast xtc wordt overigens ook vaak het tripmiddel lsd gevonden, vorig jaar 3200 keer.

De aangetroffen hoeveelheden zijn over het algemeen klein. De drugs lijken vooral bedoeld voor individuele gebruikers die via internet een bestelling plaatsen bij verkopers in Nederland. Dit jaar zullen de controles verder worden verscherpt, kondigt de douane aan.

Lees het hele artikel op NOS.nl.

Meer info:

Scroll naar boven