Home Nieuws ‘Nee, ik doe niet mee’, situaties waarin je dit altijd mag zeggen

‘Nee, ik doe niet mee’, situaties waarin je dit altijd mag zeggen

Wat anderen oké vinden, gaat voor jou misschien veel te ver. Of als iemand je vraagt nog even snel iets voor hem of haar te doen, kan dat voor jou juist heel slecht uitkomen.

Natuurlijk hoort het er ook bij om af en toe wat voor een ander te doen. Zo gaat het tegen je baas zeggen dat hij die vervelende klus zelf maar oppakt, je wellicht geen succesvolle carrière opleveren. Toch zijn er situaties waarbij het áltijd oké is om nee te zeggen. Dit zijn situaties waarbij het voor je eigen mentale welzijn belangrijk is om duidelijk je grens aan te geven. 

Iedereen doet het…

Nee, jij niet! Het lijkt tegenwoordig normaler dan ooit om op een festival los te gaan met een lijntje coke in je neus of xtc-pil in je mik. Prima als anderen dit doen, maar het is niet oké als ze anderen pushen om dit ook te doen. Het is wel begrijpelijk, want als iedereen om hen heen meedoet, voelt het natuurlijk een stuk minder ‘fout’. Het argument ‘want iedereen doet het’ heb je vast zelf ook wel eens gehoord. Weet dat dit nóóit een argument is om iets te doen. Het gaat in elke situatie om wat jij wilt en waar jouw grenzen liggen. Dus je keuze om vanavond géén wijntje of lijntje te nemen hoef je niet uit te leggen of te verdedigen. Nee is nee. En dat je dan niet gezellig bent? Dat maak je zelf wel uit.

Lees het hele artikel van Alles Oké? Supportlijn op Metronieuws.nl.

Lees ook:

Scroll naar boven