Home Nieuws Out gaan of een g-slaapje doen?
Binnenkijken: Hier kom je terecht als je met ghb opgepakt wordt

Out gaan of een g-slaapje doen?

Is een G-slaapje nou out gaan of niet? Gebruikers houden er nogal verschillende definities op na. Minni McMaster doet aan het AMC Amsterdam onderzoek naar de effecten van GHB gebruik en overdosering op de hersenen. McMaster: ‘Out gaan is vergelijkbaar met onder narcose gaan voor een medische ingreep. Bij een hoge dosering GHB kan de gebruiker de volgende fasen doorlopen:

Fase 1: Slapen. In de beginfase zie je vaak dat de gebruiker geagiteerd en verward kan raken of onvrijwillige (stuip) bewegingen maakt. De slapende mensen reageren dan vaak nog helemaal of een beetje op pijnprikkels.

Fase 2: Bewustzijnsverlies. In de volgende fase raken mensen buiten bewustzijn en reageren ze niet meer op pijnprikkels. Ze zijn dan als het ware onder narcose. Nu is er sprake van out gaan.

Fase 3: Ademhalingsstilstand. Bij een zeer hoge dosering kunnen de meest basale hersenfuncties, zoals het reguleren van de bloeddruk, lichaamstemperatuur en ademhaling, aangetast worden.’ En ja, daar kun je dus aan doodgaan.

Lees verder op Yellowtipi.nl.

Scroll naar boven