Home Nieuws Red Alert: zeer sterke ecstasypillen in omloop

Red Alert: zeer sterke ecstasypillen in omloop

Sinds eind november zijn er meerdere ecstasypillen aangetroffen bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) die een zeer hoge hoeveelheid MDMA bevatten (meer dan 300 mg). Inname van zo’n hoeveelheid MDMA kan levensbedreigend zijn. Het gaat om een langwerpige beige-gouden pillen met een Audi logo. De pillen zijn op verschillende plekken in het land ingeleverd.

Gebruik deze pil niet

Als iemand deze pil toch heeft ingenomen en daardoor heftige effecten ervaart, schakel snel de medische diensten (EHBO of ambulance) in en probeer de persoon in kwestie in de tussentijd zoveel mogelijk te kalmeren.

Effecten en extra risico’s

MDMA is de werkzame stof in ecstasypillen. Het gebruik van ecstasy is nooit zonder risico. Hoge hoeveelheden MDMA in ecstasypillen kunnen onder andere leiden tot oververhitting. Deze oververhitting kan ervoor zorgen dat de nieren, lever en/of hart niet goed meer werken. Hierdoor kan iemand in een levensbedreigende situatie terecht komen en zelfs overlijden.

Meer weten over ecstasy? Kijk op drugsinfo.nl 

Drugsgebruik is nooit zonder risico

Drugsgebruik is nooit zonder risico’s. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet. Gebruik je toch? Laat je drugs dan testen bij het DIMS (zie voor testadressen Waar kan ik drugs laten testen? – Drugs-test.nl).

Download de Red Alert app om direct op de hoogte gehouden te worden van extra riskante drugs en het verloop van lopende waarschuwingen.

Lees het volledige nieuwsbericht op www.trimbos.nl 

Scroll naar boven