Home Nieuws Rij tripvrij

Rij tripvrij

Dit weekend een goed feestje op de planning staan? Nice! Heb je er toevallig ook al over nagedacht hoe je van dat feestje weer thuiskomt? 

Met drugs op achter het stuur stappen kan een behoorlijke bad trip veroorzaken en dan ben je natuurlijk een gevaarlijke speler in het verkeer. Even serieus, wist je dat drugs in combinatie met alcohol achter het stuur de kans op een ernstig ongeluk tot wel 200 keer kan vergroten? Dat komt doordat je reactiesnelheid afneemt, je ruimtelijke oriëntatie wegvalt en je risico’s niet meer zo helder kunt inschatten. Niet oké. Sinds 1 juli 2017 kan de politie middels de speekseltest ook testen of je drugs hebt gebruikt in het verkeer. 

Hey, weet jij eigenlijk wel wanneer je weer veilig kan rijden nadat je drugs hebt gebruikt? Precies, dat kan meestal pas lang nadat jij je roes al hebt uitgeslapen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om onder invloed toch veilig thuis (of op een after) te komen. Pak een treintje, bus of taxi, of zorg dat je een Bob hebt of bent. Dus regel die rit en rij tripvrij!

Bron: Teamalert.nl.

Scroll naar boven