Home Nieuws Rijden onder invloed van cocaïne en GHB: 'Stom van me'

Rijden onder invloed van cocaïne en GHB: ‘Stom van me’

Stom. Dat was dinsdagochtend het meest gebruikte woord in de rechtbank in Breda. Voor de politierechter verscheen de ene na de ander bestuurder die met drank of drugs op was gepakt. “Stom ja”, antwoordde de rechter steeds. “Maar waarom deed u het dan?”

En op die vraag van politierechter Breeman kwamen maar weinig betere antwoorden dan dat veelgehoorde stom. “Drugs gebruiken moet u zelf weten”, herhaalde de rechter bij iedere verdachte. “Maar dan moet u niet gaan rijden, want we willen ongelukken voorkomen.”

Officier van justitie Bergmans volgde de wet en die is niet mals als het op alcohol- of drugsgebruik in het verkeer gaat. De werkstraffen, boetes en rijontzeggingen volgden elkaar in rap tempo op.

Een man van 33 uit Geertruidenberg was op nieuwjaarsdag 2021 gepakt met amfetamine, mdma en GHB in zijn bloed. “Even de telefoon van m’n vriendin ophalen”, was zijn verklaring. En dat werd een duur ritje. Zijn rijbewijs was hij al een half jaar kwijt. Nu kreeg hij er nog een taakstraf bij van 40 uur en als hij weer in de fout gaat binnen twee jaar moet hij zijn rijbewijs nog eens negen maanden inleveren.

Lees het hele artikel van Cor Bouma op OmroepBrabant.nl.

Meer info:

Scroll naar boven