Home Nieuws Strak van de drugs in het verkeer: 'Achteraf snap ik dat het levensgevaarlijk was'

Strak van de drugs in het verkeer: ‘Achteraf snap ik dat het levensgevaarlijk was’

Gespannen kaken, wijd opengesperde ogen, overmatig veel neussnuiven en opvallend rijgedrag: een doorgesnoven weggebruiker is vrij eenvoudig te herkennen. De politie kan bovendien tegenwoordig met speektesten snel controleren of iemand drugs heeft gebruikt.

Het begint met de 24-jarige Sam, een jonge man die zijn leven ogenschijnlijk prima op de rit heeft. De inwoner van Eelde heeft geen strafblad. Hij is startende ondernemer, zijn specialistische bedrijfje in de bouw loopt bijzonder goed, vertelt hij aan de rechter.

Ruim twee jaar geleden is Sam tegen de lamp gelopen toen hij onder invloed van alcohol, wiet en cocaïne op zijn bromfiets zat.

Bloedonderzoek

Sam moest meewerken aan een speekseltest. Omdat de uitslag positief scoorde op drugs werd ook bloed van hem afgenomen en later in een laboratorium onderzocht. De uitslag: zijn alcohol- en drugsgebruik zat ruim boven de norm.

De rechter houdt hem voor dat alcohol en cocaïne in het verkeer een levensgevaarlijke combinatie is. ,,Als je ergens tegenaan knalt en schade veroorzaakt, betaalt de verzekeraar niets. Dan ben je je hele leven aan het afbetalen. Laat staan wanneer je tegen een fietser aanrijdt. Dan kan het helemaal enorme gevolgen hebben.”

Lees het hele artikel van Daniëlle Molenaar op DvhN.nl.

Meer info:

Scroll naar boven