Home Nieuws TeamAlert: ‘Actie nodig om dronken jongeren van deelscooter te houden’

TeamAlert: ‘Actie nodig om dronken jongeren van deelscooter te houden’

Jongeren stappen na een avondje uit te gemakkelijk onder invloed van alcohol of drugs op een deelscooter. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt ruim een kwart van de jongeren wel eens onder invloed te rijden en onderschatten zij de risico’s. De organisatie vindt dat er afspraken gemaakt moeten worden met gemeenten en deelscooteraanbieders, om deze gevaarlijke trend een halt toe te roepen.

Het onderzoek van TeamAlert, een organisatie die onderzoek doet naar het gedrag van jongeren in het verkeer, wijst uit dat een op de vijf jongeren die op een deelscooter rijden, deze ook gebruikt om naar een borrel of feest te gaan. En ruim een kwart van de jongeren zegt wel eens onder invloed te rijden, voornamelijk na alcoholgebruik.  De enquête is onder bijna duizend jongeren afgenomen.

De resultaten zijn aanleiding voor TeamAlert om gesprekken op te starten met deelscooterbedrijven. “De insteek is niet om de bedrijven de oren te wassen, wij willen graag weten hoe wij naar aanleiding van onze inzichten en onderzoeken kunnen ondersteunen bij dit probleem”, legt Guerchôm van Iperen uit. 

Lees het hele artikel op Rijschoolpro.nl.

Meer info:

Scroll naar boven