Home Nieuws Vervuilde drugs in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond
Vervuilde drugs in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond

Vervuilde drugs in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond

– Let op het Red Alert is inmiddels beëindigd op 9 februari 2018

De afgelopen week zijn er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) drugspoeders ingeleverd, waarin het zeer gevaarlijke atropine is aangetroffen. De ketamine- en cocaïnepoeders zijn bij verschillende testlocaties in Noord-Brabant aangeleverd. Daarnaast zijn er begin dit jaar bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) meldingen geweest van gezondheidsincidenten in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond waarbij er vermoedelijk sprake was van blootstelling aan atropine.

Bij een overdosering atropine worden de volgende symptomen waargenomen: rusteloosheid, verwijde pupillen, warme en droge huid, droge mond, wazig zien, koorts, paniek, slechte coördinatie, hartkloppingen, verwardheid, hallucinaties, gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid) en epileptische verschijnselen. De ademhalings- en hartritmestoornissen kunnen in het ergste geval leiden tot de dood. Lees hier meer over atropine.

De instellingen voor verslavingszorg Novadic-Kentron en Antes waarschuwen de komende weken gebruikers actief voor deze levensgevaarlijke situatie, onder meer via flyers in het uitgaansleven en via sociale media. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gebracht en is men in verhoogde staat van alertheid.

De meldingen beperken zich momenteel tot Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond. Toch kunnen met atropine vervuilde drugs overal in Nederland opduiken en kunnen mensen onwel worden na gebruik ervan. Laat daarom altijd je drugs testen. Klik hier voor testadressen. Herken je symptomen? Aarzel dan niet en bel 112.

Gebruik van drugs is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Meer informatie: drugsredalert.nl, of downoad de Red Alert app. Bekijk ook deze video over wat een Red Alert nu eigenlijk is.

Scroll naar boven