Home Nieuws Wat twee nachten per week drinken met je doet als je twintiger bent

Wat twee nachten per week drinken met je doet als je twintiger bent

Maar wat voor soort schade richt twee of drie keer per week zwaar drinken precies aan, als je twintiger bent? Zijn er ernstige korte- of langetermijneffecten waar je niet van op de hoogte ben? Moet je de gratis wijn bij evenementen laten staan omdat het een ‘doordeweekse dag’ is? 

VICE belde drie deskundigen op om antwoorden te krijgen op bovenstaande vragen en hoopte dat ze hier iets over konden vertellen.

Maakt het voor mijn gezondheid NU iets uit als ik twee keer per week zwaar drink?
James Morris van Alcohol Policy UK: Het grootste probleem met jonge twintigers is het risico op sociale problemen: ongelukken en verwondingen, ruzies, het verwaarlozen van dingen die ze geacht worden te doen of gepland hadden – zowel op het werk, als in relaties. Dit betekent niet dat het geen ernstige gevolgen kan of zal hebben voor je gezondheid, maar het is waarschijnlijker dat die gevolgen pas later zichtbaar worden, in plaats van als je twintiger bent. Toch zie je weleens twintigers met een beginnende of zelfs iets ergere leverbeschadiging. En alcohol maakt hersencellen kapot, en beïnvloedt je geheugen en de ontwikkeling van je brein op de lange termijn.

Lees het hele artikel op VICE.com.

Lees ook onze FAQ: Als ik uitga drink ik 8 tot 15 glazen alcohol op een avond. Ik ga twee tot drie keer per week uit. Ben ik verslaafd?

Scroll naar boven