Combigebruik

 

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen. Lees hier meer over effecten en risico's van verschillende combinaties.

Hasj & wiet en....

 

Vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Het kan verkeerd vallen, waardoor je je angstig en onprettig kan gaan voelen. Het vermindert je rijvaardigheid.
Gebruikers hebben verschillende ervaringen. De een vindt het prettig, de ander vervelend. Er zijn gebruikers die actiever blijven van hasj/wiet in combi met XTC. XTC kan de effecten van het blowen versterken. Er zijn ook gebruikers die geen effect ervaren. Wacht in ieder geval met blowen tot je de werking van de XTC voelt. Let op de signalen van je lichaam.
Hasj /wiet + cocaïne of speed vergroot de kans op psychische klachten (angst, onrust). Gebruikers zeggen dat cannabis de werking van speed of cocaïne kan verzachten.
Vergroot de kans op psychische klachten (angst, onrust). Gebruikers zeggen dat cannabis de werking van speed kan verzachten.
Kan leiden tot een heftige, onvoorspelbare trip. Soms worden tijdens het blowen eerder beleefde paddo-effecten opnieuw beleefd.
Zowel hasj/wiet als GHB hebben een verdovende werking. Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s bekend. Je weet nooit welke onaangename, onverwachte effecten het geeft.

Copyright © 2020 Trimbos-Instituut