Home Nieuws ADE Hackathon levert app op om druggebruik bij te houden
ChristenUnie wil naar drugsvrij Nederland: 'Over harddrugs blijft het doodstil'

ADE Hackathon levert app op om druggebruik bij te houden

Tijdens de ADE Hackathon hadden teams 24 uur om de festivalindustrie te vernieuwen zo is te lezen in het artikel van Wouter van Dijke op NRC.nl. Het winnende idee was een app waarmee je je drugs- en alcoholgebruik kunt bijhouden.

Een Hackathon is een wedstrijd waarin teams binnen 24 uur een nieuw product moeten ontwikkelen, bijvoorbeeld een app of een website. In dit geval moest dat product een toepassing hebben in de muziek- of festivalindustrie.

In de zogenaamde Angel app worden gebruikers gewaarschuwd als ze te veel dreigen te nemen of als ze een gevaarlijke combinatie van drugs willen gebruiken. Ook kunnen ze vanuit de app de EHBO-post bereiken.

Volgens Fadi Admo (23), een van de deelnemers van het winnende team, is de app erop gericht feesten veiliger te maken. „Je ziet op festivals soms mensen die in een notitie op hun telefoon proberen bij te houden hoeveel drugs ze gebruiken. Dat is lastig vol te houden als je onder de invloed bent. Onze app maakt het makkelijker. Zo kun je beter zorgen dat je niet te veel gebruikt.”

Lees verder op NRC.nl

Scroll naar boven