Home Nieuws Bescherm je gehoor: zo voorkom je gehoorschade tijdens het uitgaan

Bescherm je gehoor: zo voorkom je gehoorschade tijdens het uitgaan

Ondanks het advies van de Gezondheidsraad om het maximale volume van muziek tijdens het uitgaan te verlagen van 103 naar 100 decibel, heeft het kabinet besloten deze verlaging niet te verplichten. Wat betekent dat voor jouw gehoor en wat kun je doen om gehoorschade te voorkomen?

Zelf aan zet

Het kabinet zet kortom in op voorlichting. Je moet dus zelf je gehoor beschermen. En trouwens: ook de door de Gezondheidsraad voorgestelde 100 decibel is nog altijd erg luid, zeker als je daar meerdere uren achter elkaar aan wordt blootgesteld. Door maatregelen te nemen, zoals het dragen van oordoppen, het beperken van de blootstelling en het bewust zijn van het volume, kun je actief bijdragen aan de bescherming van je gehoor.

Gebruik oordoppen

Oordoppen kunnen het volume van het geluid dat je oren bereikt aanzienlijk verminderen. Er zijn verschillende soorten oordoppen beschikbaar. Onthoud dat oordoppen alleen effectief zijn als ze correct worden gebruikt. Zorg ervoor dat je weet hoe je je oordoppen op de juiste wijze inbrengt en draag ze altijd wanneer je in een luide omgeving bent.

Lees het hele artikel op ID.nl.

Meer info:

Scroll naar boven