Home Nieuws Blowen op de Wallen definitief verleden tijd vanaf 25 mei

Blowen op de Wallen definitief verleden tijd vanaf 25 mei

De definitieve datum van het blowverbod in het Amsterdamse Wallengebied is bekend. Vanaf 25 mei is het voor toeristen en Amsterdammers klaar met het roken van een joint op straat in de oude binnenstad. Een ruime meerderheid stemde gisteren in met de plannen van het college. 

De plannen voor het verbod werden al eind november van vorig jaar gepresenteerd door wethouder Sofyan Mbarki (Aanpak Binnenstad). De gemeente kwam met een pakket aan maatregelen om het grote aantal toeristen in het oude centrum te begrenzen. Waaronder de onlangs gestarte ‘Stay away!’-campagne om Britse toeristen te weren en het vervroegen van sluitingstijden voor horeca en prostitutieramen. 

Aangegeven door gemeenteraad

Raadsleden vroegen eerder al om een blowverbod. Dat gebeurde tijdens het debat in de gemeenteraad over of buitenlandse toeristen geweerd mogen worden in de coffeeshops, het zogenoemde i-criterium. Burgemeester Femke Halsema antwoordde toen dat de raadsleden daar geen ‘overspannen verwachtingen’ van moesten hebben, maar het plan kwam er een paar maanden later wel. 

Lees het hele artikel op van Bas Velzel op NHNieuws.nl.

Scroll naar boven