Home Nieuws Bredase coffeeshops kijken uit naar start wietproef: ‘Van mij mag het morgen al’

Bredase coffeeshops kijken uit naar start wietproef: ‘Van mij mag het morgen al’

Na jaren van wachten en voorbereiden nadert de start van de Brabantse wietproef. Volgens de plannen kunnen de coffeeshopeigenaren in Breda binnen enkele maanden beginnen met het verkopen van legaal geteelde wiet. Voor Rick Brand van de Actieve Bredase Coffeeshops (ABC) had het bij wijze van spreken gisteren al mogen beginnen.

Het Brabantse wietexperiment, aangekondigd door het kabinet in 2017, staat gepland voor het eind van dit jaar. De coffeeshops in Breda en Tilburg mogen dan voor het eerst legaal geteelde cannabis verkopen. Toch blijft de vraag hangen of dit doel inderdaad dit jaar gehaald zal worden, maar Rick Brand blijft optimistisch.

“We moeten er lang op wachten, maar als het niet lukt voor het eind van dit jaar, dan wordt het in januari of februari van volgend jaar”, vertelt de woordvoerder van ABC en coffeeshopeigenaar van De Baron aan de Boschstraat.

Vertraging

Bredase coffeeshopeigenaren kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheid om legaal geteelde en gegarandeerd schone cannabis aan hun klanten te kunnen aanbieden. Brand verklaart dat het langdurige proces deels te wijten is aan de strenge eisen die aan het experiment zijn gesteld.

Lees het hele artikel van Olaf Knook op BredaVandaag.nl.

Scroll naar boven