Home Nieuws Canal Parade-primeur: een boot voor mensen die nuchter Pride vieren – ‘Sober is sexy’
pride

Canal Parade-primeur: een boot voor mensen die nuchter Pride vieren – ‘Sober is sexy’

Pride Amsterdam is veel meer dan alleen een feest. Toch wordt vooral de botenparade door veel bezoekers geassocieerd met drank en drugs. Stichting Queer & Sober hoopt daar verandering in te brengen. Oprichter en voormalig ‘partyboy’ Jeroen van Zanten (34): ‘We willen laten zien dat een alcoholvrij leven superleuk is.’

Voor Amsterdammer Jeroen van Zanten stond Pride vroeger gelijk aan dagenlang feesten met talloze middelen tot zijn beschikking. “Meestal was ik op de dag van de Canal Parade al hartstikke brak. Dan had ik maar één uurtje geslapen en ging ik alweer door.”

Van Zanten is nu bijna vier jaar nuchter. Hij is sober coach, werkt bij de alcoholvrije slijterij Nix & Nix en richtte eind vorig jaar Queer & Sober op: een stichting die zich richt op mensen in de lhbtq+-gemeenschap die geen drank of drugs gebruiken. Vorig jaar vierde Van Zanten voor het eerst nuchter Pride. Eerder betwijfelde hij of dat eigenlijk wel kon, zonder drank en drugs feesten. Inmiddels weet hij het antwoord: ja. En die kennis wil hij graag verspreiden.

Lees het hele artikel van Tim van Erp op Parool.nl.

Meer info:

Scroll naar boven