Home Nieuws CDA Utrecht: 'Het moet niet normaal zijn om drugs te gebruiken'

CDA Utrecht: ‘Het moet niet normaal zijn om drugs te gebruiken’

De gemeente Utrecht moet de inwoners veel bewuster maken dat het gebruik van cocaïne en andere drugs helemaal niet normaal is. Dat vindt onder andere Bert van Steeg, raadslid voor het CDA in de Utrechtse gemeenteraad. Hij deed zijn uitspraken in het programma Stadhuisplein op Bingo FM. Daarin werden de problemen rond het Lucasbolwerk besproken.

Voor de korte termijn zijn er ingrijpende maatregelen nodig om de situatie in het parkje weer normaal te krijgen. Dat vinden zowel het CDA, de VVD als GroenLinks die in het programma spraken.

Als de situatie op het Lucasbolwerk weer normaal is, moet er daarnaast ook een inspanning geleverd worden om het gebruik van drugs te ontmoedigen, vindt het CDA. “Het gebruik van drugs is vrij normaal geworden”, zei Van Steeg in de uitzending. “We horen studentenverenigingen die zeggen dat ze merken, zeker na de coronatijd, dat het gebruik van cocaïne gewoon normaal is geworden. Daar moet je wat aan doen.”

Verantwoordelijkheid

Van Steeg vindt het een taak van de gemeente om de gedachte dat drugs normaal zijn om te draaien. Hij wil bijvoorbeeld dat de gemeente met studentenverenigingen in gesprek gaat. “Ook de gebruiker heeft een verantwoordelijkheid in de keten die ontstaat bij drugsgebruik.”

Lees het hele artikel van Marc van Rossum du Chattel op RTVUtrecht.nl.

Meer info:

Scroll naar boven