Home Nieuws De invloed van een all-inclusive vakantie op je lever

De invloed van een all-inclusive vakantie op je lever

Ga jij deze zomer ook op all-inclusive vakantie? Dan doe je er verstandig aan om je alcoholconsumptie toch ietwat te beperken. Want ook al al drink je maar twee glaasjes wijn per dag, het kost je lever vaak drie maanden om van alle alcohol te herstellen!

De World Health Organization (WHO) adviseert geen alcohol of maximaal één glas alcohol per dag voor een vrouw, en twee voor een man. Naast een maximale dagdosis, is het bovendien goed om een aantal alcoholvrije dagen in te lassen. En dat kan tijdens een all-inclusive vakantie nog wel eens lastig zijn. Een glaasje alcohol om de dag af te sluiten wordt vaak gezien als gezellig en je hebt er toch al voor betaald.

Toch kun je het maar beter wel doen. Je lichaam heeft na zo’n all-inclusive namelijk ook een vakantie nodig. Alcohol is een substantie die door de WHO wordt omschreven als een ’toxine met psyche-actieve kenmerken en dus afhankelijkheid-inducerende eigenschappen. het geeft potentieel ‘toxische’ of schadelijke effecten, niet alleen op je lever, maar op het hele lichaam. Ook je hersenen, hart, en alvleesklier ondervinden schade van een glas alcohol.

Lees verder op Margriet.nl.

Scroll naar boven