Home Nieuws Den Haag gaat jonge drugsdealers aanpakken door hen een gemeentelijke boete te geven

Den Haag gaat jonge drugsdealers aanpakken door hen een gemeentelijke boete te geven

In een nieuwe stap om drugscriminaliteit tegen te gaan wil burgemeester Jan van Zanen het mogelijk maken om een dwangsom in te zetten. Jongeren die vaker worden betrapt op dealen, moeten een ‘boete’ aan de gemeente betalen. Dit zou hen moeten ontmoedigen om drugs te gaan dealen. Hiermee hoopt de gemeente een slag te slaan in de illegale drugsverkoop. Ook moet dit de groei van georganiseerde misdaad verminderen.

De gemeente ziet een toename van dealen in de Haagse wijken. Volgens de burgemeester zijn er ‘vele tientallen’, vooral jongere, mensen op straat actief om kleine en middelgrote hoeveelheden drugs te verkopen. ‘De straathandel in hard- en softdrugs in de wijken leidt tot aantasting van de openbare orde, verloedering en gevoelens van onveiligheid’, stelt hij.

Daartegen wil Van Zanen nu op een nieuwe manier optreden. Dat moet via een dwangsom, als het aan de burgemeester ligt. Dat is een soort boete die wordt uitgedeeld door een overheidsorgaan, in dit geval dus de gemeente. De dwangsom kan worden opgelegd aan mensen tot 27 jaar.

Lees het hele artikel op DenHaagfm.nl.

Meer info

Scroll naar boven