Home Nieuws Deze mensen zijn gestopt met alcohol drinken

Deze mensen zijn gestopt met alcohol drinken

Een wijntje op het terras, een biertje bij een barbecue of een rondje shotjes in een kroeg. Alcohol hoort erbij – toch? Niet voor Fee, Job en Maxime. Zij zijn alle drie bewust gestopt met drinken.

Fee, 25 jaar
Waarom ben je gestopt met drinken? 

“Ik ben eind 2018 gestopt. Het was in mijn familie heel normaal om veel te drinken. Daardoor dronk ik ook veel. Van mei tot september 2018 dronk ik iedere dag. Ik dronk vooral veel bier. In september begon ik weer aan mijn studie. Ik wilde dat niet verpesten door mijn drankgebruik. Maar dat is me niet gelukt. Het ging van kwaad tot erger. Tot ik op een gegeven moment de AA heb gebeld. ‘Anonieme Alcoholisten’ is een zelfhulpgroep voor mensen die willen stoppen met drinken. Ik zag in dat ik geen nee kon zeggen tegen alcohol. En ik had hulp nodig. Vanaf dat moment heb ik niet meer gedronken.” 

Hoe reageerde je omgeving hierop?

“Van medestudenten kreeg ik heel vaak de reactie: “Maar je bent student, dan mag je zoveel drinken.” Ik kreeg van hen weinig steun en begrip voor mijn keuze. Dat vind ik echt jammer. Mijn moeder en mijn zus waren wel heel begripvol. Ze waren trots op mijn keuze. Veel goede vrienden reageerden verbaasd. Ze vonden helemaal niet dat ik een vervelende dronk had. Maar ze stonden wel achter me.”

Wat betekent het voor je sociale leven?

“Stoppen met drinken heeft mij helemaal niet belemmerd in mijn sociale activiteiten. Ik kan nog steeds net zo gezellig op het terras zitten. Maar nu met een ginger ale of een 0.0 biertje. Ik voel me eigenlijk veel socialer. Dus het heeft voor mij eigenlijk alleen maar positieve gevolgen.”

Lees het hele artikel op SpuitenenSlikken.nl.

Meer info:

Scroll naar boven