Home Nieuws Een maand geen alcohol drinken, heeft dat zin? 'Wel als je het als leer-experiment ziet'

Een maand geen alcohol drinken, heeft dat zin? ‘Wel als je het als leer-experiment ziet’

Nog eventjes en dan is januari voorbij. En daarmee ook Dry January, een actie waarbij veel mensen besluiten een maand lang geen alcohol te drinken. Na 6 maanden stopt 6 procent zelfs helemaal. “We moeten van de normalisering van alcohol af.”

De hele maand januari niet drinken: het is een initiatief van IkPas, de Nederlandse variant van ‘Dry January’. “Naar schatting doen er dit jaar enkele honderduizenden mensen mee”, zegt campagneleider Martijn Planken.

Experiment

Volgens Planken zijn we tegenwoordig veel met onze gezondheid bezig. “Het is echt een trend”, zegt hij. “We zijn bewuster bezig met wat we in onze mond stoppen. Het is een leuk experiment om te kijken wat een maandje niet drinken met je doet.”

“Als je het doet, merk je hoe vaak en hoe veel je eigenlijk drinkt. En hoe onbewust je dat hebt gedaan”, legt hij uit. “Je wordt fitter, je slaapt beter en je wordt mentaal ook sterker als je niet drinkt.” Dat komt volgens hem onder andere doordat je in sociale situaties ‘nee’ leert zeggen. “Mensen waarderen dat ook echt in je.”

Lees het hele artikel op EenVandaag.nl.

Meer info:

Scroll naar boven