Home Nieuws Eerst feesten, snuiven en drinken, daarna achter het stuur

Eerst feesten, snuiven en drinken, daarna achter het stuur

Festivalbezoekers die met de auto terug naar huis gaan, onderschatten het gevaar van drugsgebruik in het verkeer en beseffen niet hoelang middelen ‘in je systeem’ blijven zitten. Dat zeggen experts van Tactus Verslavingszorg en TeamAlert.

Tactus en TeamAlert reageren op het forse aantal drugsrijders dat na het hardcorefestival Ground Zero in Bussloo is betrapt. “Sommigen denken onterecht dat je van de combinatie alcohol en cocaïne beter gaat rijden…”

De politie controleerde dit weekend een deel van de bezoekers van Ground Zero dat met de auto naar huis wilde. Een vijfde bleek onder invloed van drugs te zijn. “Ik schrik van deze cijfers”, reageerde de politie. In totaal werden 120 drugstests gedaan, terwijl er zo’n 2000 voertuigen aanwezig waren.

De politie schat op basis van de steekproef dat zo’n 400 automobilisten onder invloed van drugs waren. De organisatie van Ground Zero is het daar niet mee eens en noemt die schatting op haar beurt ‘kwalijk’ en ‘niet representatief’. In totaal zijn er ‘slechts’ 26 bestuurders betrapt. Dat komt volgens politiewoordvoerder Jop Heinen omdat elke test zo’n drie kwartier in beslag neemt.

Zorgelijk

Expert Saar Hadders van TeamAlert noemt de uitslagen ‘zorgelijk’, maar kijkt er niet van op. “In Noord-Brabant is onlangs ook een controle gedaan na een hardcorefeest en daar was zelfs een kwart van de automobilisten onder invloed.” Ze juicht controles en berichtgeving daarover toe. “Hoe meer bekend wordt dat er een kans is dat je wordt betrapt, hoe beter.”

Lees het hele artikel op Nu.nl (dit artikel is afkomstig uit de Stentor).

Meer info:

Scroll naar boven