Home Nieuws Feit of fabel over alcohol: sterke drank is schadelijker voor je gezondheid dan bier en wijn

Feit of fabel over alcohol: sterke drank is schadelijker voor je gezondheid dan bier en wijn

Moeite om feiten en fabels van elkaar te onderscheiden als het om alcohol gaat? Je bent niet de enige: er zwerven talloze onwaarheden over alcohol rond op het internet. In de rubriek Feit of fabel gaat Metro Nieuws in gesprek met Judith Noijen, senior preventiedeskundige bij Jellinek, om de waarheid over dit onderwerp boven tafel te krijgen. Met vandaag: is sterke drank schadelijker voor je gezondheid dan bier en wijn?

Sterke drank vs. bier en wijn

Je wilt een drankje doen, maar ook een beetje aan je gezondheid denken. Kun je dan beter voor een biertje, of juist voor een whisky gaan? Volgens Noijen is het om het even. „In een standaard glas sterke drank zit evenveel alcohol als in een glas bier of wijn. Als we puur naar de alcohol kijken, dan zijn deze twee drankjes dus even slecht voor je gezondheid.”

Volgens Noijen merken we dat onder andere aan de grootte van het glas waarin de drank in de horeca geserveerd wordt. „Een bierglas en een wijnglas zijn een stuk groter dan het glaasje van de whisky of cognac. En vaak worden deze laatste twee ook nog eens niet helemaal gevuld. Uiteindelijk zit er in een standaard glas sterke drank evenveel alcohol als in een biertje of wijntje.”

Noijen laat dan ook weten dat het echt de alcohol zelf is die slecht is voor je gezondheid. „Voor je gezondheid maakt het dus niet uit welke drank je drinkt, maar wel hoeveel je ervan drinkt.”

Lees het hele artikel van Sharon van der Werf op Metronieuws.nl.

Meer info:

Scroll naar boven