Home Nieuws GGD en politie Amsterdam maken afspraken om drogeren vast te stellen

GGD en politie Amsterdam maken afspraken om drogeren vast te stellen

De GGD heeft met de Amsterdamse politie afgesproken dat bij vermoedens van drogeren een GGD-arts naar het politiebureau kan komen voor bloed- en urineonderzoek. Dat schrijven burgemeester Halsema en wethouder Rijxman (Publieke gezondheid) in een brief aan de gemeenteraad.

Als er vermoed wordt dat iemand is gedrogeerd, moeten snel bloed en urine worden afgenomen, omdat de drugs anders niet meer te achterhalen zijn. Daarom heeft de Amsterdamse GGD afspraken met de politie gemaakt en ook contact opgenomen met ziekenhuizen over het afnemen van bloed en urine bij mogelijke drogering.

Aantal meldingen onbekend

D66 had vragen gesteld aan de burgemeester en de wethouder over een toename van het aantal gevallen van het stiekem toedienen van drugs in het uitgaansleven. Halsema en Rijxman schrijven bekend te zijn “met signalen van personen die zeggen dat zij tijdens het uitgaan gedrogeerd zijn met drugs in hun drankje”.

Om hoeveel meldingen het gaat, is lastig te zeggen omdat de politie dit niet apart bijhoudt. Ook hulpdiensten doen nauwelijks meldingen bij het zogeheten Drugs Alert Team Amsterdam.

Lees het hele artikel op NOS.nl.

Meer lezen:

Scroll naar boven