Home Nieuws HvA-studenten spreken open over keta en coke op ‘drugscongres’ in Wibauthuis

HvA-studenten spreken open over keta en coke op ‘drugscongres’ in Wibauthuis

Hoe normaal is een lik of snuif in het weekend, en wanneer wordt het gebruik van harddrugs een probleem? Dinsdag kwam de studievereniging van Bestuurskunde bijeen om het daar met elkaar over te hebben. ‘Praten over je eigen gebruik is sinds corona normaler geworden’.

‘Er was eens een meisje’, begint socioloog en journalist Janna Nieuwenhuijzen haar verhaal. ‘Ze stond aan het begin van een veelbelovende carrière. Maar achter de gesloten deuren van haar woning was ze eenzaam. Zo eenzaam, dat drugs en feestjes de enige manier werden om aan die ellende te ontsnappen en het uiteindelijk verschrikkelijk misging.’

Het is haar eigen persoonlijke verhaal, dat Nieuwenhuijzen dinsdag in een collegezaal van het Wibauthuis doet. In het publiek zit een twintigtal studenten van BSKA, de studievereniging van Bestuurskunde. Muisstil luisteren ze naar wat de oud-HvA-student als ervaringsdeskundige te vertellen heeft. Als dj in het nachtleven raakte zij volledig afhankelijk van cocaïne en ketamine, middelen die eerst nog zo gezellig leken. 

Lees het hele artikel op HvAna.nl.

Meer info:

Scroll naar boven