Home Nieuws Ik ging broodnuchter naar ADE - en dit is wat ik er écht van vond

Ik ging broodnuchter naar ADE – en dit is wat ik er écht van vond

Emma Vloeimans van HarpersBazaar is nooit een heavy drinker geweest, maar ieder weekend slopen de wijntjes er meer in dan zich voornam. Tijdens het luisteren van een podcast werd al gauw duidelijk dat zelfs drie glazen wijn in het weekend al van grote invloed zijn op je stressniveaus, anxiety en cortisolwaarden gedurende de rest van de week.

Hier begin ik na vier weken zonder alcohol al de eerste vruchten van te plukken, naast een stralende huid. Tel daarbij op het schuldgevoel dat ik soms na een weekend drinken overhoud: soms omdat ik me niet meer alle gesprekken goed herinner, andere keren omdat ik doordeweeks zo gezond leef en veel drinken voelt als mishandeling van je lichaam. Krokant wakker worden is uiteindelijk geen pretje. Na de eerste weken ben ik er al achter dat alcohol voor mij niet nodig is om van het leven te genieten; een eerste overwinning.

De balans opmaken

Terugkijkend op afgelopen dagen, kan ik met eerlijkheid zeggen dat ik net zo heb genoten als voorgaande jaren. Misschien zelfs iets meer, want ik zit op dit moment – afgezien van een schorre stem – fris en fruitig achter mijn laptop, vol energie goede moed voor een nieuwe week. Bijkomend voordeel: ik kan me alle feestjes nog tot in de kleinste details herinneren, wat de napret er alleen maar groter op maakt. Kortom: dit is voor herhaling vatbaar.

Lees het hele artikel van Emma Vloeimans op HarpersBazaar.nl.

Meer lezen:

Scroll naar boven