Home Nieuws In Breda gaat de legale wiet al over de toonbank: "Het is zeker goed gekweekt"

In Breda gaat de legale wiet al over de toonbank: “Het is zeker goed gekweekt”

Als alles volgens plan loopt, gaat stadsdeel Oost (Amsterdam) dit jaar meedoen aan de wietproef waarbij coffeeshops alleen nog maar legale wiet en hasj mogen verkopen. In Breda verkopen ze al sinds december legale wiet, en dus reed AT5 daar naartoe om te zien wat hen te wachten staat. “Je krijgt denk ik toch een lekkerder wietje.”

Het loopt rond het middaguur al storm bij de coffeeshop van Ed Pattche in het centrum van Breda. En het valt op dat ook veel mensen voor de legale variant kiezen, geteeld door een door de overheid aangewezen teler en legaal geleverd aan de coffeeshop. En dat vindt Pattche niet gek: “Over het algemeen zijn mensen positief. Sommigen zeggen dat het iets minder sterk is, maar de soorten zijn goed en het is zeker goed gekweekt.”

Legalisering

Zijn coffeeshop doet mee aan de landelijke wietproef. Het punt van de proef is dat de inkoop en verkoop van wiet gereguleerd wordt. Nu is het telen en verkopen ervan strafbaar, maar wordt wel gedoogd. Je wordt als shophouder dus eigenlijk geforceerd om met criminelen te handelen en hebt geen zicht op het groeiproces. Pattche pleit al lange tijd voor legalisering. 

“Op deze manier heb je er zicht op. Dus we weten dat er niets mee gebeurd is en dat er geen pesticiden over gegaan zijn, dus die zekerheid heb je al. En dan krijg je toch een lekkerder wietje, denk ik.”

Lees het hele artikel van Lotte Rigter op AT5.nl.

Scroll naar boven