Home Nieuws Janneke (23) is herstellende van een cocaïneverslaving. “Terwijl mijn ouders boven sliepen, snoof ik ‘s nachts stiekem in de woonkamer”

Janneke (23) is herstellende van een cocaïneverslaving. “Terwijl mijn ouders boven sliepen, snoof ik ‘s nachts stiekem in de woonkamer”

Brandpunt+ sprak met Janneke over haar zware afkicktraject en het stigma dat rust op verslaving. “Niet iedere verslaafde is een zwerver die eet uit een prullenbak.”

Tien maanden. Dat is hoelang Janneke de witte poeder inmiddels heeft afgezworen. In de jaren ervoor gebruikte ze cocaïne en later de designerdrugs 3-MMC vrijwel dagelijks en in het geheim. Omdat een deel van haar familie en vrienden niet op de hoogte is van haar verslavingsverleden, wil ze niet traceerbaar in dit artikel verschijnen.

Wanneer wist je: dit moet stoppen?

“Een docent sprak me aan omdat het hem opviel hoe slecht het met me ging, ik kon me nauwelijks concentreren en mijn resultaten gingen achteruit. Uiteindelijk heb ik bij hem mijn verhaal gedaan en zijn we samen naar professionele hulp gaan zoeken. Dat was het begin van een heel lang traject met veel terugvallen. Je kan zoveel hulp krijgen als je wilt, maar afkicken lukt pas echt als je er zelf volledig achterstaat. Het kostte me veel tijd om op dat punt te komen.

Lees het hele artikel op Brandpuntplus.nl.

Lees ook: Is matig cocaïnegebruik mogelijk? en Waar kan ik (professionele) hulp krijgen bij stoppen/minderen met drugs?

Scroll naar boven