Home Nieuws Janneke (24) is een half jaar clean: ‘Dankzij een docent gaf ik toe dat ik een probleem had’

Janneke (24) is een half jaar clean: ‘Dankzij een docent gaf ik toe dat ik een probleem had’

Een jaar geleden viel Janneke Luijsterburg uit Roosendaal terug in de greep van haar verslaving. Nu is ze alweer bijna een half jaar clean. ,,Als ik nog jaren door was gegaan, zou ik niet weten waar ik geëindigd was.” Ze beschrijft haar ervaringen op social media.

Luijsterburg was 16 jaar toen ze voor het eerst alcohol dronk. Ze kocht een fles rode zoete wodka en dronk deze in haar eentje op haar kamer op. ,,Ik voelde maar niks en bleef daarom drinken, tot ik een gevoel kreeg wat ik altijd al had willen ervaren.”

3-MMC

Na een half jaar in de supermarkt gewerkt te hebben, schrijft Luijsterburg zich in bij een MBO-opleiding. Ze voelt zich daar erg onzeker en grijpt voor en tijdens schooltijd naar de drank. Ze is dan inmiddels 18 jaar, en mag zelf alcohol kopen. ,,Ik begon ook weer met cocaïne en heb daarnaast lange tijd 3-MMC gebruikt.

Social media

Luijsterburg deelt haar weg naar herstel op (voorheen Twitter) en wil niks verbloemen. ,,Ik wil niet alleen de successen delen, maar ook de momenten dat het niet zo goed gaat. Anders lijkt het alsof mijn herstel één groot positief bad is.” Ze hoopt het taboe rondom verslaving te doorbreken, een weg naar herstel is mogelijk. 

Lees het hele artikel van Wazjma Wardak op AD.nl.

Meer info:

Scroll naar boven