Home Nieuws Jongeren veroorzaken vaker overlast in horeca dan voor de pandemie

Jongeren veroorzaken vaker overlast in horeca dan voor de pandemie

Jongeren veroorzaken vaker overlast in de horeca dan voor de pandemie, zeggen gemeenten en andere betrokken partijen tegen NU.nl. Met name jongeren voor wie uitgaan nieuw is, lijken vaker de grens op te zoeken. Dat uit zich in overmatig drankgebruik en agressief gedrag.

Vaker de remmen los

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), een onafhankelijke stichting die veiligheidsproblemen in kaart brengt, ziet dezelfde ontwikkeling. “Het lijkt erop dat jongeren in die leeftijdscategorie vaker de remmen los gooien terwijl ze niet gewend zijn aan grote hoeveelheden alcohol”, aldus Raoul Verwey van het CCV. “Dat leidt tot meer agressie en zelfs vechtpartijen.”

Ook een woordvoerder van het Trimbos-instituut zegt de signalen te herkennen. Het instituut bracht vorig jaar de mogelijke risico’s van ‘uitgaan na corona’ in kaart. Daar kwamen, naast de onervarenheid van nieuwe uitgaanders, ook andere gevaren naar voren. Zo raken mensen na een periode met minder prikkels, sneller geprikkeld. Dat vergroot de kans op irritatie en agressief gedrag.

Lees het hele artikel op Nu.nl.

Ben jij uitgaander en wil je weten of je klaar bent om uit te gaan? Kijk dan op uitgaanpostcorona.nl.

Scroll naar boven