Home Nieuws Kamermeerderheid wil toch een verbod op waterpijp

Kamermeerderheid wil toch een verbod op waterpijp

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil tóch een verbod op de waterpijp in de horeca. Het kabinet wilde na veel discussie voorlopig afzien van zo’n verbod omdat regeringspartij D66 dwarslag. De Tweede Kamer laat het daar niet bij zitten. “Als dit verbod doorgaat, kan ik de tent wel sluiten”, zegt Kutaiba Alkteit van waterpijpcafé Dandana.

Volgens het RIVM is het roken van een waterpijp schadelijk voor de gezondheid. Er komen veel schadelijke stoffen vrij, zoals teer, nicotine, koolmonoxide (CO) en zware metalen. Ook liggen de shishalounges – cafés waar je waterpijp kunt roken – onder vuur vanwege de gezondheidsrisico’s. 

Al jaren wordt er door het kabinet overwogen om het roken van waterpijpen in cafés en restaurants in de ban te doen. Maar de afgelopen tijd ontstond er binnen de coalitie discussie over het verbieden van de waterpijp. Volgens ingewijden is D66 het niet eens met een verbod en dus wordt er vandaag met geen woord gerept over de waterpijp in de langverwachte rookplannen van staatssecretaris Van Ooijen (ChristenUnie).

Lees het hele artikel op RTLNieuws.nl.

Meer info:

Scroll naar boven