Home Nieuws Maxx app motiveert mensen om minder alcohol te drinken
Maxx app motiveert mensen om minder alcohol te drinken

Maxx app motiveert mensen om minder alcohol te drinken

‘Het is of een ander je helpt en motiveert! Heel knap uitgedacht en in elkaar gezet.’
‘Goed om bij te kunnen houden en toffe bemoediging. En gewoon handig en snel. Blij met Maxx!

De Maxx app werd precies één jaar geleden gelanceerd door het Trimbos-instituut. Maxx is voor iedereen ouder dan 18 jaar die zijn of haar leefstijl wil verbeteren door minder alcohol te drinken. Voor wie het risico op gezondheidsproblemen wil verminderen, fitter wil worden, beter wil slapen of een gezonder gewicht wil hebben. Inmiddels hebben 6.600 personen de app gedownload en zich aangemeld. 

249 deelnemers hebben zes weken na hun aanmelding via een aantal vragen in de app hun mening gegeven over Maxx. Deze deelnemers zijn over het geheel genomen positief over de Maxx app. Ze beoordelen de app met een ruime voldoende (7,5). In de feedback zien we terug dat Maxx wordt ervaren zoals deze bedoeld is bij de ontwikkeling: stimulerend, positief, niet beoordelend en gemakkelijk in het gebruik. Bijna alle deelnemers (94%) melden daarbij in meer of mindere mate iets te hebben gehad aan Maxx bij het minderen of stoppen. Er zijn ook deelnemers die liever een iets meer dwingendere en strengere ondersteuning vanuit de app hadden gewild en de mogelijkheid van persoonlijk contact met bijvoorbeeld een coach.

‘Ik voel niet genoeg een stok achter de deur. Het mag misschien wel iets dwingender.’
‘Volgens mij mag Maxx iets strenger zijn.’
‘Ik mis een manier om direct vragen te stellen of feedback vragen als het even minder gaat.’

Om nog beter aan de behoeftes en wensen van de deelnemers te voldoen wordt de verkregen feedback momenteel gebruikt om de Maxx app door te ontwikkelen. Er zullen vooral meer en meer verschillende berichten worden aangeboden, zoals meer motiverende berichten voor als je op een dag meer drinkt dan je gestelde dagdoel en vaker een verwijzing naar de Alcohol Infolijn om (anoniem) vragen te stellen.

Meer weten over de app? Kijk op maxx-app.nl.

 

Scroll naar boven