Home Nieuws Medicinale wietgebruikers stoppen/minderen met andersoortige medicatie

Medicinale wietgebruikers stoppen/minderen met andersoortige medicatie

Het merendeel van patiënten dat medicinale cannabis gebruikt stopt of mindert met andersoortige medicatie. De meest voorkomende medicijnen waarmee de patiënten stopten of minderden, waren opiaten pijnstillers, niet opioïde-pijnstillers, benzodiazepinen (middelen tegen angst en spierspanningen) en antidepressiva. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 392 medicinale cannabisgebruikers. 

De respondenten gaven aan dat zij over het algemeen meer vertrouwen hebben in cannabis. Zelfs meer dan in het reguliere gezondheidssysteem. Een logische verklaring hiervoor is dat het therapeutisch effect van cannabis in vergelijking tot traditionele medicatie, als effectiever wordt ervaren. De resultaten werden afgelopen week gepubliceerd in het Journal of Psychoactive Drugs

De deelnemers rapporteerden verschillende aandoeningen waarvoor zij mediwiet gebruiken, waaronder: chronische pijnen, spierspasmen, angsten en PTSS. De onderzoekers concludeerden : “in vergelijking tot farmaceutische medicatie, beoordeelden de deelnemende medicinale cannabisgebruikers cannabis beter op; effectiviteit, bijwerkingen, risico op verslaving, beschikbaarheid en kosten. Dankzij het gebruik van medicinale cannabis, stopte 42 procent van de patiënten met het gebruik van de conventionele medicatie, 38 procent is hiermee gaan minderen.”

 

 

 

Scroll naar boven