Home Nieuws Milou dronk een maand geen alcohol en dit is wat het haar opleverde

Milou dronk een maand geen alcohol en dit is wat het haar opleverde

Al jaren roept Milou dat ze een keer wil meedoen aan dry january, oftewel een maand lang geen alcohol drinken. Maar op een of andere manier komt dat in januari altijd nét niet uit. Zo was zij dit jaar tijdens die maand drie weken op vakantie. Tijdens die trip ging er geen dag voorbij waarop ze geen alcoholisch drankje nuttigde en dus leek februari haar de perfecte maand om zo’n challenge in te lassen. En dat februari dan de kortste maand van het jaar is, is natuurlijk toevallig…

Week 1

In het eerste weekend komt ze meteen een uitdaging tegen. Ze gaat namelijk naar de opening van een nieuwe club. Nu scheelt het dat ze zich verkouden en een beetje grieperig voelt, dus sowieso wat minder behoefte heeft aan alcohol. Toch vindt ze het wel een beetje spannend, want ze wil echt niet in het eerste weekend al de fout ingaan. Gelukkig worden er geen gratis welkomstdrankjes aangeboden, dus dat scheelt alvast één verleiding. Ze bekijkt het menu bij de bar en ziet allerlei lekkere cocktails staan, maar bestelt vervolgens braaf een ginger ale. Haar vriendin neemt een Licor 43. So far, so good.

In de club komt ze een goede vriend tegen die toevallig zelf al een tijdje niet drinkt. Hij vertelt hoe goed hij zich voelt en dat ziet zij ook aan hem, wat een goede motivatie is voor de komende periode. Later op de avond neemt ze nog een ginger ale en ze moet zeggen dat het haar prima afgaat. 

Lees het hele artikel van Milou op FUNX.nl.

Meer info:

Scroll naar boven