Home Nieuws Nieuwe site over roken en stress

Nieuwe site over roken en stress

Wat is de relatie tussen roken en stress? En waarom is roken verslavend? Uit onderzoek blijkt dat mensen tussen de 18-24 jaar graag meer willen weten dan alleen de gezondheidsrisico’s van roken. Antwoorden op deze vragen (en meer) zijn vanaf vandaag te vinden op jongvolwassenen.ikstopnu.nl.

Mensen van tussen de 18-24 jaar (blijven) roken door stress

Deze groep weet niet welke invloed roken op stress heeft. Ook is vaak onbekend hoe een (nicotine)-verslaving werkt. Als je hier meer over weet, kan het een goede motivatie zijn om te stoppen met roken. Roken levert bijvoorbeeld juist meer stress op dan stoppen. En een kijkje in de smerige praktijken van de tabaksindustrie kan ook voor weerzin in een sigaret zorgen.

Stoppen met een buddy

Voor informatie over stoppen met roken kan je ook op de website terecht. Veel jonge mensen willen zonder hulp van een professional stoppen. Maar wel samen met iemand (die ze kennen), of alleen. Op jongvolwassenen.ikstopnu.nl lees je daarom meer over een samen-stoppen-stappenplan en kom je erachter hoe je de beste stopbuddy kiest. Ook vind je op deze website meer informatie over de hulp die beschikbaar is voor jongvolwassenen. En lees je welke maatregelen de overheid heeft genomen en welke je nog kunt verwachten.

Lees het hele artikel op Trimbos.nl.

Scroll naar boven