Home Nieuws Olaf zat dronken op een deelscooter en raakte z'n rijbewijs kwijt: "Dom en impulsief"

Olaf zat dronken op een deelscooter en raakte z’n rijbewijs kwijt: “Dom en impulsief”

Hij was acht maanden zijn rijbewijs kwijt en moet een flinke boete betalen. Om over de risico’s nog maar te zwijgen. De 22-jarige Olaf stapt na een feestje dronken op een deelscooter. Hij is niet bepaald de enige, uit onderzoek blijkt dat een op de vijf jongeren die op een deelscooter rijdt, die gebruikt om naar een borrel of feest te gaan. Olaf doet zijn verhaal om anderen te waarschuwen niet hetzelfde te doen. 

“We hadden een feestje met een open bar, alles was geregeld. Er was een lekker sfeertje. Ik was wat dierbaars verloren en moest dat ‘s avonds nog ergens ophalen, toen ben ik dronken op een scooter gestapt.

Omdat Olaf maar een klein stukje verderop moet zijn, kan hij de verleiding om de scooter te pakken niet weerstaan. Dat Olaf minder succes heeft, blijkt een paar minuten later, als hij direct wordt aangehouden. “Ze stonden op de hoek te wachten op zo’n moment.”

Er volgt een officiële blaastest, waaruit snel duidelijk wordt dat Olaf veel te veel heeft gedronken: “Ik had een promillage van 2, dat is heel hoog. Je mag als beginnende bestuurder maximaal 0,2 hebben”, vertelt de 22-jarige student. 

Consequenties 

Volgens jongerenorganisatie Teamalert rijdt een kwart van de jongeren die gebruik maken van een deelscooter, wel eens onder invloed. Iemand die dronken op een scooter stapt krijgt met dezelfde consequenties te maken als iemand die dronken in een auto stapt. Zo raakt Olaf acht maanden lang zijn rijbewijs kwijt, moet hij in gesprek met een psychiater, verkeerscursussen volgen en een flinke geldboete betalen: “Ik denk dat het in totaal wel uitkomt op 3000 euro.”

Lees het hele artikel op AT5.nl.

Meer info:

Scroll naar boven