Home Nieuws SGP bang dat MDMA-onderzoek zal leiden tot legalisering

SGP bang dat MDMA-onderzoek zal leiden tot legalisering

Dit jaar is de staatscommissie MDMA van plan om de mogelijke medicinale toepassing van XTC te onderzoeken. Enkele partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat dit een voorwendsel is tot het legalisering van de drug.

Minister Ernst Kuipers benadrukt in het debat over drugspreventie en verslavingszorg dat de commissie onderzoek gaat doen naar de voor- en nadelen van medicinaal gebruik van MDMA. Dit onderzoek lijkt te passen bij het meest recente verkiezingsprogramma van D66, de partij van minister Kuipers, waarbij ze de productie verkoop van MDMA en XTC willen gaan testen. Dit was ook de reden dat Roelof Bisschop (SGP) expliciet wilde horen dat dit onderzoek niet zou leiden tot het legaliseren van de partydrug.

Voorbarig

Ondanks de angst van Bisschop, lijkt het onderzoek van de recent ingestelde staatscommissie nog niet te leiden naar de legalisering van MDMA. Het doel van de staatscommissie is om te onderzoeken wat voor effect MDMA heeft op patiënten met ernstige posttraumatische stressstoornis, omdat dit mogelijk potentie heeft om de welzijn van deze patiënten te verbeteren.

Lees het hele artikel op Nationalezorggids.nl.

Scroll naar boven