Home Nieuws Stoppen met blowen veranderde Anna's leven: 'Voer nu wél diepe gesprekken'

Stoppen met blowen veranderde Anna’s leven: ‘Voer nu wél diepe gesprekken’

Van elke dag blowen naar helemaal stoppen: Anna (21) heeft het gedaan en merkt dat haar leven in positieve zin compleet is veranderd. Niet alleen is haar geldtekort verdwenen, ook haar gewoontes zijn nu anders.

“Het moment dat ik noodles moest halen omdat ik geen geld meer had voor eten, was de wake-upcall.

Wietverslaving

Anna (21) studeerde aan een creatieve tak van het mbo, waar blowen onder haar klasgenoten heel ‘normaal’ was. “Tijdens corona ontdekte ik het met mijn vriendengroep. We deden het eerst alleen op feestjes, maar daarna elke dag. Ik was erg blind voor de consequenties. Ik vond het gezellig, had altijd iets te doen en vrienden maken ging veel makkelijker. Ik was elke dag buiten en had het idee dat het blowen me creatiever maakte.”

Anna heeft veel momenten meegemaakt waarbij ze dacht: ik ben verslaafd. “Tijdens een familiedag merkte ik dat ik veel moeite had om zonder wiet de dag door te komen. Ik dacht toen: het gaat echt de verkeerde kant op. Totdat ik mijn verslaving echt had ‘opgerookt’. Het enige wat ik uiteindelijk nog kon kopen was noodles.”

Positief

Sinds ze is gestopt met blowen, zijn ook haar vriendschappen anders dan daarvoor. “Ik doe nu échte leuke dingen met vrienden, zoals spelletjes, koken en kletsen. In mijn vriendengroep waarmee ik blowde, had ik echt heel domme gesprekken die eigenlijk nergens over gingen. Het was totaal niet diepgaand: meestal ging het over drugs of snacks die we na het blowen gingen kopen. Ik heb nu meer behoefte aan echte, diepe gesprekken.”

Lees het hele artikel van Livia Guldie op Linda.nl.

Meer info

Scroll naar boven